Водещият кандидат на Зелените за европейските избори Тери Райнтке разговаря с

...
Водещият кандидат на Зелените за европейските избори Тери Райнтке разговаря с
Коментари Харесай

Тери Райнтке: Голямата ни цел е климатичната неутралност в Европа

Водещият претендент на Зелените за европейските избори Тери Райнтке беседва с Euronews за задачите и упоритостите на своята партия през идващите пет години.

 
Трябва да убедим хората, че постигането на климатична индиферентност е от основно значение. Виждаме тежките последствия от кризата с климата, особено в Европа. Старият континент се нагрява най-бързо. 
Тери Райнтке, съпредседател на Зелената партия

За партията на Райнтке превръщането на Зелената договорка в действителност е значимо в два аспекта на сигурността: понижаване на зависимостта от неприятелски режими и икономическо оцеляване. В това отношение, Европа изостава от САЩ и Китай. 

 
Само с европейска тактика и модел можем да се конкурираме с Китай и Съединени американски щати. за задачата би трябвало да създадем верните избори. съществуването на огромна капиталова стратегия, която да подтиква страните членки да тръгнат по зеления път е доста значимо. Трябва да бъде улеснен и процесът на обмисляне, тъй като парите идват от общия бюджет.  
Тери Райнтке, съпредседател на Зелената партия

Германката признава, че нейната сънародничка начело на Европейската комисия е изиграла значима роля за превръщането на Европейската зелена договорка в политическа действителност. В последните месеци обаче Урсула фон дер Лайен не показва лоялността към плана, която би убедила Зелените. 

 
Не е ясно дали Фон дер Лайен ще продължи в същата посока. съпротивата, която тя срещна от личната си партия й пречи. Европейската национална партия атакуваше Зелената договорка и излизаше от проевропейските болшинства в Европейския парламент. 
Тери Райнтке, съпредседател на Зелената партия 

Въпреки че съгласно последните изследвания на публичното мнение Зелените могат да спечелят около 20 места по-малко в идващия парламент, Райнтке е уверена, че една активна кампания може да преобърне резултата им. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР